Anket



Yazarlar
Nöbetçi Eczaneler
Balıkesir nöbetçi eczaneleri
Puan Durumu Loading

AYVALIK ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ 14 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Bu haber 341 kere okunmuÅŸ. 04.08.2023 Cuma 10:12

 

*14 Eylül akÅŸamı Ayvalık Belediyesi Büyük Park Amiftiyatro’da yapılacak açılış töreninin ardından film gösterimleri, söyleÅŸiler ve çocuklar için düzenlenecek özel gün Ayvalık Belediyesi Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi, Ayvalık Sanat Fabrikası, Küçük Han, Askev Sera, Kraft ve Sabancı Üniversitesi Yaratıcı Teknolojiler Atölyesi’nde gerçekleÅŸecek. Ayvalık Uluslararası Film Festivali’nin programında yer alacak filmler önümüzdeki günlerde açıklanacak.

 

Seyir DerneÄŸi tarafından 14-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Ayvalık Uluslararası Film Festivali için geri sayım baÅŸladı. Festivalde bu yılın merakla beklenen, dünya festivallerinde dikkatleri üzerine çeken yerli ve yabancı yapımları izleyiciyle buluÅŸacak. Film gösterimleri sonrası gerçekleÅŸecek söyleÅŸiler ve güncel konulara dair panellerle sinema dolu günler yaÅŸanacak. Genç Sinema programı kapsamında Türkiye’nin farklı üniversitelerinden öÄŸrenciler sinema profesyonelleriyle buluÅŸacak. Festivalde çalışma deneyimi kazanırken çocuklar içinse   17 Eylül Pazar günü tüm güne yayılan etkinliklerle dolu bir “Çocuk Günü”  düzenlenecek.

DirektörlüÄŸünü Azize Tan’ın, program danışmanlığını Fatih Özgüven’in üstlendiÄŸi Ayvalık Uluslararası Film Festivali, Ayvalık Belediyesi, Avrupa BirliÄŸi projesi CultureCivic: Kültür Sanat Destek Programı, KürÅŸat Ayvalık, Bilginer-Melin Ayvalık Sanat Kültür EÄŸitim Vakfı, Hollanda KonsolosluÄŸu, Paribu, OGM Pictures, Mey|Diageo, Ayvalık Ticaret Odası, Ayvalıkzade, Çöp(m)adam, Fransız Kültür Merkezi’nin deÄŸerli katkılarıyla gerçekleÅŸecek.

Festivallerin düzenlendiÄŸi ÅŸehirle bağını vurgulamak isteyen Ayvalık Uluslararası Film Festivali, geçen yıl olduÄŸu gibi bu yıl da Ayvalık’ta yaÅŸayan sanatçıların eserlerini festival afiÅŸine taşımaya devam ediyor. Festival, Ayvalık’ta yaÅŸayan sanatçı Tunca’nın Bedbahtlıklar ve Yeni Hazlaradlı kiÅŸisel sergisine ait bir eserinden ilhamla görsel tasarımını Erdem Yılmaz’ın hazırladığı afiÅŸle seyirciyle buluÅŸuyor.

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, 150 senelik bir mirası devralmış olmanın bilinciyle hareket eden Mey|Diageo’nun katkılarıyla geçen yıl ilk kez verdiÄŸi “Yeni Bir …” Ödülü’nü bu yıl da vermeye devam ediyor. Festivalin, genç sinemacıların yetiÅŸmesi ve teÅŸvik edilmesi konusundaki amacını da yerine getiren ödül, kategori ayrımı olmaksızın, o yıl içinde sinema alanında gösterdiÄŸi baÅŸarıyla dikkatleri çeken yeni bir yönetmen, oyuncu, senarist, kurgucu, ses tasarımcısı vb. gibi, teÅŸvik edilmesi gerektiÄŸi düÅŸünülen bir sinemacıya verilecek. Kültür ve sanatın hayatımızdaki önemine inanan Mey|Diageo’nun katkılarıyla verilecek 50.000 TL deÄŸerindeki ödülün sahibi festivalin açılış gecesinde açıklanacak.

“Yeni Bir …” Ödülü’nün seçici kurulunda ise bu yıl, yönetmen, senarist, yazar, yapımcı ve ressam Tayfun PirselimoÄŸlu, yapımcı Dilde Mahalli, kurgucu ve yönetmen Eytan Ä°peker, sinema yazarı-film programcısı Nil Kural ve oyuncu Selen Uçer olacak.

Godard Anısına Nefret / Le Mépris Gösterilecek

Ayvalık Uluslararası Film Festivali, geçtiÄŸimiz yıl arkasında büyük bir sinema hazinesi bırakarak 91 yaşında aramızdan ayrılan usta sinemacı Jean Luc Godard anısına Fransız Kültür Merkezi ve Sinematek/Sinemaevi iÅŸ birliÄŸi ile Nefret / Le Méprisfilmini izleyiciyle buluÅŸturacak. Nefret / Le Mépris, Godard’ın Ä°talyan yazar Alberto Moravia’nın romanından uyarladığı, baÅŸrollerinde Brigitte Bardot, Michel Piccoli, Amerikalı oyuncu Jack Palance ve Alman yönetmen Fritz Lang olan, en önemli filmlerinden biri. Godard filmde para ve sanat paralelinde aÅŸk ve aÅŸkın bitiÅŸi temalarını ele alıyor.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'Ä°LK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

2 + 3 = ?