Anket



Yazarlar
Nöbetçi Eczaneler
Balıkesir nöbetçi eczaneleri
Puan Durumu Loading

HASAN GÜÇLÜ SAKALLI, ZEYTİN KATLİAMINA DUR DEDİ!

Bu haber 18 kere okunmuş. 14.04.2024 Pazar 15:34

Edremit Zeytin - Zeytinyağı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Güçlü SAKALLI, zeytin ağaçlarımızı ne pahasına olursa olsun korumak için, üzerlerine düşeni fazlasıyla yapacaklarının bir kez daha sözünü verdi.

Hasan Güçlü Sakallı, ''Balıkesir İl Tarım ve Orman müdürlüğü ile Havran Belediyesi'nin uyumlu ve kararlı çalışmaları neticesinde öncelikle tarımsal alanlar ve zeytinlikler olmak üzere bölgedeki tüm kaçak yapılar, tarımsal amaçla kullanılacağı beyan edilerek izin verilen fakat amacı dışında kullanılan yapıların tamamına 3194 sayılı imar kanunun 32. Maddesi uygulanarak işlem başlatılmıştır. Süreç Balıkesir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün tespit yazılarını Havran Belediyesine iletmesi ve belediyenin ilgili birimlerinin bu yazıları sümenaltı etmeyip(!), kararlılıkla uygulaması ile başlamıştır. Kendilerini kutluyorum. Bırakın betonarme yapıları ahşap ve sacdan imal edilmiş 10-15 m²' lik depolar için dahi tespit, tutanak ve işlemler yapılmaktadır.

Edremit belediyesine, Balıkesir İl Tarım ve Orman müdürlüğü ile Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün yaptığı tespitler ile ilgili işlem yapılması yönünde yazdığı resmi yazılar kurumlarda mevcuttur, uygulanmayı beklemektedir...
Aynı kararlılığı Edremit Belediyesinden ve üyelerinin büyük çoğunluğu zeytinci olan Edremit ziraat odası ile AB tescili bulunan bir coğrafi işaretli ürünün üretildiği ağaçlara sahip çıkmak adına Edremit Ticaret Odasından da bekliyoruz... Öyle ağzından zeytin ağacını, Edremit'i hiç düşürmeyip bu konularda ortadan kaybolup, üç maymunu oynamak her iki odamıza da yakışmaz, gereğini yapacaklarını Edremit Belediyesi'nin bu mücadelede yanında olacaklarını düşünüyorum...

Edremit Zeytin - Zeytinyağı Derneği olarak biz, üyelerimizin atadan dededen beri ailelerinin geçim kaynağı olan zeytin ağaçlarımızı ne pahasına olursa olsun korumak için, bölgemizin Coğrafi işaretli ürünlerinin üretildiği zeytinliklerimizi sahip çıkabilmek ve doğru uygulanabilmesi için üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağımızın bir kez daha taahüdünü veriyoruz. Diğer kurumların da Edremit için verilen bu haklı mücadelede sessizliklerini bozmalarını bekliyoruz..'' dedi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

4 + 9 = ?