Anket



Yazarlar
Nöbetçi Eczaneler
Balıkesir nöbetçi eczaneleri
Puan Durumu Loading

BALIKESİR YENİ DÜNYA VAKFI'NIN YENİ BİNA AÇILIŞI YAPILDI!

Bu haber 99 kere okunmuş. 07.02.2024 Çarsamba 10:58

Bir yılı aşkın süredir Balıkesir’de faaliyet göstermeye başlayan Yeni Dünya Vakfı büyümeye devam
ediyor.
 
Geçtiğimiz gün Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu, Karesi Belediye Başkanı ve Başkan
Adayı Dinçer Orkan, Ak Parti Karesi İlçe Başkanı Hakan Aka, İl ve İlçe Temsilcilerinin katılımlarıyla yeni binanın açılışını yapan Balıkesir Şube Başkanı İsmail Özgün, “Yeni Dünya Vakfı Balıkesir şubesi olarak 1 yılı aşkın süredir faaliyet gösteriyoruz. Geçen 1 yıl süre içinde 2 temsilcilik açtık. Edremit ve Gönen temsilciliklerimizle başlangıcı yaptık. Hedefimiz tüm ilçelerimizde teşkilatlanmamızı tamamlamak, Yeni Dünya Vakfı ailemizi büyütmek. Yeni binamızda plan ve projelerimizi hayata geçirmek için sabırsızlanıyoruz. Vakfımızın ön adı gibi, yeniliklerde hayır vardır. Yeni binamızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.” diye konuştu.  “Gücü olanın değil haklı olanın kazandığı bir dünya için çalışmamız lazım”
 
Yeni Dünya Vakfı Başkanı Mahmut Göksu Balıkesir Şubesinin yeni binasının açılışında önemli
açıklamalar yaptı. “İyiliklerin ve kötülüklerin at başı gittiği bu dönemde gençlere dokunmanın yollarını arıyoruz. Allah’ü Teala Kuran-ı Kerim’de ayetinde buyurduğu gibi “ İnsana iyiliklerde, kötülüklerde ilham edilir”. Kulun nefsi ne tarafa çekerse o tarafa gider. Biz iyiliklerden yana yön çizmek istiyorsak ortamı iyileştirmemiz lazım. İşte bu mekânlar ortamı iyileştirmenin alanlarıdır. Sözün özü her şeyi gençlerimiz için amaçlıyoruz. Onları en güzel okullarda okutuyoruz, onlara en güzel giysileri giydiriyoruz, onlara en güzel yemekleri yediriyoruz. Ama inanın ruhlarını beslemediğimiz zaman, yüreklerine güzel duyguları vermediğimiz zaman hiçbir şeyin anlamı olmadığını yaşayarak tecrübe ediyoruz. Akif’in dediği gibi “Yüreklerden çekilmiş farz edilsin havf-ı Yezdan;ın, ne irfanın kalır tesiri katiyen ne vicdanın”. Eğer yüreklerden hafv-ı Yezdan’ı yani Allah korkusu, Allah sevgisi, bu değerlere bağlılıklar giderse okumanın bir anlamı yoktur. Onun için gençlerimizi hem okutacağız, hem onlara imkânlar vereceğiz. Ama öncelikle inançlarımızı, değerlerimizi, medeniyetimizi, vatanını, milletini, ülkeyi sevmeyi, ülkesine katkı sağlamayı öğreteceğiz. İman varsa imkân da vardır.
 
Vakfımız kurulduğu 1996’dan beri faaliyetlerini sürdürüyor. Son iki yıldan beri Balıkesir’de İsmail Özgün abimizin vakıf kültürüne katkısı oldu. Gönüllük esasına göre benim toplumsal bir sorumluluğum var diyebileceğiniz doğru yerdesiniz. Bu ülkeye, bu vatana, bu gençlere ben ne verebilirim diyen her insan vakıf kültürünün içerisinde yer almalıdır. O yüzden çevremizi teşvik etmek de fayda var. Kendimizi iyi şeylerle meşgul etmezsek, kötülükler bizi işgal eder. O yüzden vakıf kültürü çok önemlidir. Bizler STK’larda yetiştik. Eğer böyle çevrelerde olmasa idik savrulma imkânımız çok fazlaydı.
 
FETÖ PKK İŞİD bir bela. LGBT bir bela. Çocuklarımıza sahip çıkmazsak eğer bu belaların eline düşmekten koruyamayız. Peygamberimiz diyor ki; “Ya Rabbi bir facirin, bir kötü insanın iyiliğini bana
 
dokundurtma, kalbim ona meyleder” diyor. İyiliği bizden görmeli. İyiliği biz yapmalıyız. Eğer dünyaya iyilik hakim olmazsa, eğer yeni dünya kurulmazsa işler yaşadığımız dünyanın hali gibi oluyor. Güç ve zulüm odaklı. Gücü olan sonuna kadar zulmediyor. Gazze’de on binlerce insan katledildi. Gücü olanın değil haklı olanın kazandığı bir dünya için çalışmamız lazım.” ifadelerini kullandı. Açılış sonrası Yeni Dünya Vakfı, Marmara Bölgesi Şube Başkanları ve Temsilciler Eğitim Çalıştayı düzenledi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

8 + 3 = ?