Anket



Yazarlar
Nöbetçi Eczaneler
Balıkesir nöbetçi eczaneleri
Puan Durumu Loading

AYVALIK’TA 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ COŞKUYLA KUTLANDI

Bu haber 20 kere okunmuş. 02.05.2024 Perşembe 10:37

Kutlamalar için marina kavşağındaki öğretmenevi önünde toplanan işçi temsilcileri, sendikalar, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan dev kortej, Cumhuriyet Meydanı’na kadar süren yürüyüşte yüzlerce emekçi ve vatandaşlar hazır bulundu.

Aralarında Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’in de bulunduğu kortej seslendirdikleri marşlarla Cumhuriyet Meydanı’na ulaştı. 1 Mayıs ile ilgili açılan pankartlar ve dövizlerle gerçekleşen yürüyüşün ardından kalabalık grup, polis nezaretinde meydana alındı.

Saygı duruşu ve istiklal marşıyla başlayan coşkulu programda, Belediye-İş temsilciliğinden Hazel Güvenç Çağlar 1 Mayıs ile ilgili günün anlam ve önemine ait konuşma yaptı.

Dünya’da ve Türkiye’de kapitalist barbarlığın oluşturduğu yıkımın faturasının her geçen gün büyüdüğüne dikkat çeken Çağlar, “Her baktığı yerde doların yeşilini, petrolün siyahını gören kapitalist barbarlık çarklarını milyonlarca işçiyi, emekçiyi her gün daha fazla sömürerek döndürmeye devam ediyor. Savaş ve çatışmalarla, nükleer santrallerle, siyanürlü maden aramalarıyla atmosfere, toprağa saldığı zehirli gazlarla, atıklarla doğamızı mahvediyor. İster mavi yakalı olalım ister beyaz yakalı. İster asgari ücretli olalım ister emekli. İster küçük esnaf olalım ister çiftçi. İster atık kâğıt işçisi olalım ister en temel hakkı olan barınma hakkı yok sayılan, yurtsuz bırakılan üniversite öğrencisi. Hiç fark etmiyor. Her krizin faturası bizlere kesiliyor” dedi.

Tören halaylar ve sahnedeki müzik grubunun seslendirdiği şarkı ve marşlarla sona erdi.

YorumlarBu habere hiç yorum yapılmamış     'İLK YORUMU SEN YAP'

Adınız Soyadınız:

E-Postanız:

Yorumunuz:

6 + 4 = ?